Over deze website en de organisatie

Over digitalebalans.nl

Deze website is een initiatief van Netwerk Mediawijsheid en het Trimbos-instituut. Het doel van deze site is om jou te laten nadenken over je eigen mediagebruik.

Op deze site vind je een zelftest, waarmee je kunt beoordelen hoe happy jij bent met jouw mediagebruik. De zelftest is gebaseerd op het digitale balans-model. Dit model geeft inzicht in hoe jij je tijd kunt indelen zodat je lichamelijk, mentaal en sociaal gezond blijft. Zowel met als zonder media.

Dit model is ontwikkeld in samenwerking met wetenschappers van het Trimbos-instituut. Deze theoretische onderbouwing zorgt ervoor dat het model als wetenschappelijk instrument kan worden ingezet, en in de toekomst zal worden gebruikt voor de ontwikkeling van lesprogramma’s en meer.

Hieronder lees je meer over de organisaties achter digitalebalans.nl.

Meer over het digitale balans-model

Wat is Netwerk Mediawijsheid?

Netwerk Mediawijsheid heeft de missie: ‘Iedereen mediawijs’. Met meer dan duizend aangesloten organisaties werkt het netwerk aan een Nederland waarin iedereen mediawijs is – of bezig is dat te worden. Want wie mediawijs is, kan zich gemakkelijker en zekerder bewegen in een wereld vol media.

Verder lezen over Netwerk Mediawijsheid? Naar website

Als professional aan de slag met Digitale Balans?

Werk je in het onderwijs, de bibliotheek of elders en wil je het onderwerp Digitale Balans behandelen? Of wil je meer weten over praktische toepassingen van het model? Of wil je weten wat voor onderzoek er al is gedaan naar Digitale Balans?

 

Aan de slag met het model Naar de informatiepagina

Wat is het Trimbos-instituut?

Het Trimbos-instituut is hét onafhankelijke kennisinstituut voor alcohol, tabak, drugs en mentale gezondheid. We staan voor een mentaal gezonde samenleving, waarin mensen zoveel mogelijk regie hebben over hun eigen leven en zich verbonden voelen met elkaar.

Meer informatie over het Trimbos-instituut Naar website

Is jouw digitale leven in balans? Doe de test!

Test jouw digitale balans